Waarom herinneren we ons niets? (vraag of stelling?)

Op de reis die ‘mijn leven’ heet kom ik met regelmaat stellingen en waarnemingen tegen waar ik mijn eigen ideeën over heb. Om die reden heb ik wat vragen geformuleerd over een paar van die stellingen en ik ben benieuwd naar jullie reacties.suspicious-smiley

Stelling: Er zit een cadeautje in het feit dat we ons niet kunnen herinneren wie of wat we waren voordat we werden geboren in ons lichaam? De Reis van het bestaan op aarde is het cadeau.

Mijn waarnemingen: Velen van ons vragen zich af waarom we ons dit niet kunnen herinneren. We vragen ons af hoe het was om een ziel zonder lichaam te zijn en hoe dat ooit weer zal zijn of voelen als we dood zijn gegaan. Enkelen van ons ventileren het vreemde gevoel dat we ons wel iets herinneren. Zoiets als een lichaam-loze-bestaans-ervaring maar dan zonder de details. Wellicht een ‘soort’ herinnering van ‘vliegen’ of iets zoals ‘ongelofelijk licht en onbelemmerd in beweging’.

Mijn vraag: Is er dan niemand die wel zich details kan herinneren uit de tijd voor deze incarnatie in het menselijk lichaam?

Stelling: Er zijn vele redenen voor dit intens ‘vergeten’? Een van de mogelijke redenen zou kunnen zijn dat herinneringen een mens kunnen weerhouden van zich volledig committeren aan dit bestaan.

Mijn vraag: Zou dit ‘ervaren’ van het leven op aarde zonder enige herinnering (aan bijvoorbeeld een andere vorm van bestaan) ons in staat stellen om volledig ‘Present’ te zijn om te ‘leren’ wat we hier op aarde willen leren en/of ervaren?

Stelling: Voor de meesten is het niet bedoeling om tijdens het leven hier op aarde zich zorgen te maken of zich bezig te houden met de extreem andere vorm van bestaan anders dan dit leven op aarde.

Mijn vraag: Is het onze taak om ons lichaam en de planeet in volle glorie te ‘pakken’ en zou dit dan niet mogelijk zijn wanneer we ons constant bezighouden met de (extreem?) andere vormen van bestaan?

Stelling: Zonder twijfel is het leven op aarde, in vergelijking met de andere vormen van bestaan, lastig! Wanneer we onze energie aanpassen om te belichamen verandert ons bewustzijn en dat is een noodzakelijke verandering. We vergeten andere levels van bestaan en beschermen ons daarmee tegen verwarrende en verdeelde ervaringen. Vlug genoeg zullen we terug zijn waar we begonnen. Dus teveel daarmee bezig zijn zou dan lijken op een fascinerende reis en dan de hele tijd denken aan Thuis en weer naar Huis willen gaan. Het is meer in afstemming met het doel van deze reis om het cadeau van de reis te ‘genieten’ en dat dan met volle overgave te doen.

Mijn vraag: Is dit dan een stukje van hetgeen tegenwoordig de term ‘wakker worden’ betekent?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s