Waar verdedig je je voor of tegen?

Een nieuwe, door mij vertaalde, Blog van Dain Heer.

Vroeger bouwde de mensen kastelen met gigantische kasteelmuren zodat ze veilig waren voor de overvallers die zeker zouden komen.

Als jij de persoon was die woonde in de vallei vlakbij het kasteel dan was je een gemakkelijke prooi tijdens zo’n aanval….dan wilde je liever veilig in het kasteel zijn. Maar is dat de plaats waar je werkelijk wil leven?

Wil jij in een kasteel wonen waar je de mensen kan buitenhouden om te zorgen dat je veilig bent?

Of wil je vrij rondzwerven en uitvinden waar alle paden door het bos naartoe leiden en zien of er werkelijk een pot goud aan het einde van de regenboog staat?

Wat er gebeurt als je in de verdediging schiet voor iets in je leven, is dat je de voorwaartse beweging van alles stopt (zoals je hele leven) doordat je in je kasteel gaat zitten waar je wacht op de aanval. Je creëert de perfecte verdediging zodat je ongedeerd blijft.

Tijdens een van mijn recente trainingen realiseerde ik me dat dit het grootste obstakel was voor mensen om zichzelf te stoppen in en met hun leven.

Iedere keer dat je probeert niet te verliezen en iedere keer dat je gelooft dat je geen andere opties hebt ben je jezelf aan het verdedigen.

Een voorbeeld hiervan zou kunnen zijn: Stel dat je ouders, toen je jong was, je vertelden dat je dom was. Aan de ene kant geloofde je dat je dom was en aan de ander kant probeerde je je te verdedigen tegen dat idee en te bewijzen dat je dat niet was.. waardoor je in je kasteel blijft terwijl je de beide kanten verdedigt, niet in staat door te gaan naar wat werkelijk waar is voor jou…..en niet in staat de ware Jij te vinden.

Heb je je ooit zo gevoeld?

Hier is een process om je te ondersteunen met het creëren van grootsere mogelijkheden in je leven.

Wie of wat verdedig je jezelf voor of tegen, dat als je stopt het te verdedigen, je zou toestaan om helemaal jezelf te zijn

Alles wat dat is, maal een godzillioen, wil je dat vernietigen en oncreëren alsjeblieft? Right & Wrong, Good & Bad, Poc & Pod. All-9, Shorts Boys & Beyonds.

Als je nog nooit van de Clearing Statement hebt gehoord lees dan hier de uitleg: http://www.modernbewustzijn.nl/de-clearing-statement

Stel je voor dat je nooit meer een gezichtspunt, dat je ooit ergens over hebt genomen, zou hoeven te verdedigen…wat zou dat kunnen veranderen in je relaties.., je business…en hetgeen je als jouw toekomst aan het creëren bent?

Wanneer je je moet verdedigen, ben je niet vrij omdat je de kasteelmuren overeind moet houden, om te verdedigen dat je gelijk had met hetgeen je in eerste instantie verdedigde.

Als je je realiseert dat je je nergens tegen hoeft te verdedigen kan je je dan voorstellen hoeveel ruimte je zou hebben in je leven? Hoe verbazingwekkend en cool zou je leven zijn als je nergens meer tegen zou hoeven vechten of je tegen zou hoeven verdedigen?

Wat als Jij zijnde Jij de wereld zou kunnen veranderen?

Waardeer je mijn werk dan kan je deze Blog ook volgen zodat je op de hoogte wordt gebracht als er een nieuw artikel geplaatst wordt. Voel je vrij om te reageren en het artikel te delen met een ieder die het wil lezen.

Dankjewel voor jou.

3 gedachten over “Waar verdedig je je voor of tegen?

  1. Bedankt Renée voor het vertalen. Desondanks vind ik het nog moeilijk te begrijpen. Als je dan niks zegt voor- of tegen, ben je dan een deurmat? Gaat het zo van…iemand zegt iets tegen je waarvan jij vindt dat het niet waar is en je zegt dan alleen mmm, ohh, interessant ipov? Terwijl je vanbinnen ploft. Heb je wat voorbeelden?

    1. Hoi Carla,
      Dat stukje over die ouders die van mening zijn dat het kind dom is. Dat kind verdedigt zich HIER TEGEN EN hij vededigt tegelijkertijd zijn weten dat hij niet dom is dus hij verdedigt zich HIER VOOR. Zie je de spagaat waarin hij schiet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s