Is het wel van mij?

Hoe vaak gebeurt dit jou? Je staat op met een goed humeur en met zin in de dag. Je rijdt heerlijk fluitend naar je werk. Zomaar ineens, schijnbaar uit het niets, voel je je niet meer zo happy!

Huh, wat is dat nou?

Dit gebeurde mij vanochtend weer toen ik net gedoucht en lekker fris gepoetst de trap afliep naar de koffie. Waar kwam dat donkere gevoel ineens vandaan? Gek hoor, het ene moment is er helemaal geen vuiltje aan de lucht en het volgende moment ervaar je iets, van binnen, waar je niet blij van wordt. Vroeger had ik er niet eens over nagedacht, dan had ik simpelweg de conclusie getrokken dat er ook wel zoveel ellende in de wereld was dat het niet gek was dat ik me donkerbruin voelde. Daarmee was de kous toen af.

Inmiddels denk ik anders en dat voelt een stuk ‘lichter’ voor me. Oftewel die knoop in mijn maag, die ik goed ken, daar weet ik nu wel raad mee. Ik vraag me tegenwoordig gewoon af: “is het wel van mij?” Nadat ik mijzelf de eerste keer deze vraag had gesteld kreeg ik het besef dat ik het blijkbaar had opgevangen en mij eigen had gemaakt. Want toen ik mijzelf de vraag eenmaal had gesteld was de knoop in mijn maag ook verdwenen.

Tegenwoordig sta ik als poortwachter aan de deur van mijn bovenkamer en tackel ik over het algemeen iedere gewaarwording die mij bereikt. Als dat donkere of nare gevoel verdwijnt dan is het blijkbaar niet van mij.

Herken jij dit en hoe ga jij hier dan mee om? Jouw gedachten, gevoelens en emoties, zijn deze wel van jou? Deel jouw ervaringen hieronder in het daarvoor bestemde reactieveld. Als dank daarvoor ontvangen je 100 tips om te ontstressen in je mailbox. (Als je al eerder hebt gereageerd dan krijg je andere tips).

Ik ben heel benieuwd wie me gaat verrassen met zijn ervaringen

22 gedachten over “Is het wel van mij?

 1. Mooi om dit allemaal te lezen… Ik merk wel eens dat ik vermoeid uit de supermarkt kom. Sinds de bars zeg ik dan vaak als ik er uit kom, vermoeidheid, geirriteerdheid, ga terug naar jullie eigenaars aub, gezuiverd en met bewustzijn, en dat voelt vaak direct een stuk lichter. Blij met de clearing tools!

 2. Natuurlijk heb ik dat gevoel ook wel eens. ik pep me vaak op door op te noemen wat ik allemaal wel heb on plaays van de dingen die ik niet heb. en ik zeg tegen mezelf….. inde spiegel… ik ben sterk en ik kan alles.

  1. Hallo Annelies, dankjewel voor je bijdrage. Wat jij nu beschrijft is, in mijn visie, een oefening in gratefulness, en dat is ook een prima techniekje! Wat ik in dit stukje bedoel is het daadwerkelijk opvangen wat anderen denken en voelen en dat dan dus werkelijk terugsturen naar waar het vandaan kwam. Speel er eens mee. 🙂

  2. Heel mooi
   Annelies, ik kijk ook altijd in de spiegel wanneer ik een dipje heb. Ik kijk mezelf dan diep in de ogen en zeg, wauw wat ben je toch een mooi, lief mens, je bent een kanjer. Alles komt goed. Ik hou van jou xxx

 3. Ook ik herken deze gedachten of gevoelens weleens. Door een aantal bars sessies bij Renée sta ik er anders tegenover nu. Ik voel me relaxter of bedenk “interessant”! Het geeft me een opgeruimder en opgewekter gevoel. Ik ga dus zeker door met de bars.
  Door een andere houding aan te nemen en er bewuster mee om te gaan ziet alles er weer leuker,beter en mooier uit. 😉

 4. Ik heb eerst een dag geprobeerd om te voelen en op te letten waar het bij hoort maar het is zeker heel moeilijk.
  Het lijkt grotendeels bij mij te horen omdat ik me dit bijna 50 jaar heb eigen gemaakt.

  1. Ik heb destijd drie dagen uitgetrokken voor dit proces. Overal had ik post-its geplakt met de vraag:” is het wel van mij?” Het was het eerste dat ik zag als ik mijn ogen opendeed in de morgen en het laatste als ik ze sloot voor de nacht. Het heeft mijn ‘systeem’ geleerd onderscheid te maken en te herkennen wat ik opving en nog steeds opvang van hetgeen niet van mij is. Het is ook voor mij nog steeds een proces van bewustzijn. Dankjewel Annelies voor je bijdrage

 5. Hallo Renee,

  Is het wel van mij?

  Als kind nam ik al dingen over van mensen alleen was ik mij daar niet van bewust.

  Gelukkig weet ik dat nu wel en door dicht bij mijzelf te blijven kan ik er nu op een liefdevolle manier afstand van nemen.
  Elke dag heb ik mijn eigen ritueel waarbij ik met respect en liefde de energetische koorden losmaak en terugstuur naar de persoon waar het bij hoort.
  Of het suggestie is, is niet belangrijk, wat wel belangrijk is dat ik mij er vrijer door voel en daardoor beter mijn werk kan doen, en ook in mijn privé leven beter functioneer.

  Zoveel mogelijk in het moment blijven helpt hier uitstekend bij.

  Met een helder bewustzijn, gevoel en elke dag een blanco blad start ik de nieuwe dag.
  Dit scheelt heel wat verspilde energie, de energie die daardoor vrij komt kun je gebruiken om verder te groeien en bloeien.

  Warme groet,
  Anneke

 6. Mijn zoon van 15 heeft regelmatig last van een ontzettend ochtendhumeur. Vanmorgen was het weer raak. Alles wat ik dan zeg of vraag is teveel. Alhoewel ik me heel goed realiseer dat de emoties van hem zijn, toch raakt het me iedere keer weer als ik zoveel ‘bagger’ over me heen krijg.

  1. Ik herken wat je schrijft Jacinta, want ik heb vier kids grootgebracht. Als je zijn chagrijn kunt laten zijn zonder oordeel en bedenkt dat een ieder mag kiezen waar hij voor kiest dan hoef jij er niets mee. Dat geeft jou ruimte. Geef jezelf een energetische paraplu tegen zijn ‘bagger’, het is van je zoon en niet van jou.
   Dankjewel voor je waardevolle bijdrage.

 7. Ja hoor, dat maak ik ook vaak mee. Je begint de dag heel erg opgewekt, en positief, en dan ineens soms vanuit het niet, en soms door omstandigheden, voel je je ineens teneergedrukt. Vroeger deed ik daar niets aan. Maar de laatste jaren ben ik het als een soort uitdaging gaan zien om de negatieve dingen om te in zetten positief, en als je dit eigen maakt is het nog leuk om te doen ook.

  Het zijn een soort geestelijke overwinningen. Vaak drukken je gedachten je neer, maar dan ga ik aan iets leuks denken. Ga ik opgewekt boodschappen doen, dan kom je altijd wel iemand tegen die jou uit je goede humeur wil brengen, tegen die mensen zeg ik dan met nadruk en heel vriendelijk:”goede morgen het wordt weer een mooie dag vandaag” en daar schrikken ze gewoon van en meestal zie je hun gedrag veranderen want je haalt ze uit hun negatieve straal, nou dat vind ik een overwinning en als je je daar op toe gaat leggen dan gaat het vanzelf, en is het leuk om dingen die je uit je balans halen te overwinnen.

  Ik probeer altijd positief te praten met mensen. Tegenwoordig is alles bij veel mensen niet goed. Niemand deugt nog, altijd kritiek op anderen, waar je ook kijkt in de sport, politiek, jeugd, noem maar op, mensen hebben geen zin meer om te leven omdat het leven zo niet leuk meer is met al die negativiteit. Daarom zie ik hoe belangrijk positiviteit is in het leven, en hoe ga je daar mee om? Als iedereen een stukje positiviteit doorgeeft aan anderen, dan zal het een sneeuwbal effect krijgen, en gaan we niet mee met de negatieve spiraal.

  Dus nog even in het kort gezegd, Ik trek een schild op tegen negatieve gedachten, of invloeden van buiten af die zomaar vanuit het niets op mij afkomen. Ik probeer altijd het zonnetje door de wolken heen te zien.

  Lieve mensen die dit lezen, Ik hou van jullie.

  1. Lieve Astrid, dankje voor je reactie.
   Weet je, ik doe niet voor niets al jaren aan Nieuws-vasten. Dat wil zeggen dat ik mij een beetje weghoud van de media. Ik verander er namelijk niets mee als ik me laat meeslepen in de negativiteit. Ik kies net als jij voor: fijn; leuk; positief, aardig en genieten. Ik ontken niet wat er speelt in de wereld, dat is iets heel anders.

   Alles van het leven komt me toe met gemak vreugde en glorie.

 8. De veranderingen die je meemaakt als je met Access Consciousness bezig bent zijn ook niet altijd confortabel, maar het is voor het goede doel ! Natuurlijk kost het moeite om dingen die je al jaren zo doet, of zoals je bent opgevoed en denkt dat dat goed is om die te veranderen, maar het is een inspirerende weg die je veel leert over jezelf en de mensen/wereld om je heen.

 9. Sinds de proeflsessie van jou ben ik iedere dag bezig met “bars”. (Zondag ben ik ook aanwezig bij de workshop van Sabrienna.)
  Vorige week liep ik dan ook in het centrum hier en kwam een vage kennis tegen. We praatte wat en ik voelde zoveel negativiteit om haar heen hangen. Helaas ben ik nog niet bekwaam in het terugsturen met awarness maar ik voelde al wel gelijk dat dit gevoel bij haar hoorden niet bij mij.
  Hmm wat ligt er nog allemaal in het verschiet voor mij?

  1. Hallo Ria, COOL!!! Je ervaart hiermee waar ik met dt stukje op doel. Hoe wordt het nog mooier? Je bent veel bekwamer dan je denkt, wellicht met een beetje bewust oefenen bij ALLES wat je denkt, voelt, ervaart? Eenmaal wakker wil je niet meer slapen!

 10. Emotioneel incontinent? Whahaha, prachtige uitdrukking. Same goes for here. ‘Wacht stop, wat is dit’, ‘is het van mij’ en ‘Wat kies ik’ hangen samen met wat je hier schetst voor mij. Het terugzenden is vaker lastig, is nog niet iets waar ik automatisch in slaag. Ook het voelen (wel of niet van mij) vind ik niet altijd even gemakkelijk. Blijven proberen, maar zijn er shortcuts?

 11. Je weet hoe emotioneel incontinent ik ben 🙂
  Nu denk ik ook steeds:Is dit wel van mij? En ja hoor, meestal verdwijnen de tranen. Hoe wordt het
  nog beter dan dit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s