“Één keer van de Bars geproefd en haar leven is veranderd.”

Terwijl het eigenlijk niet mijn bedoeling is om over dit soort gebeurtenissen te schrijven doe ik het nu toch. Als mij een leuk gevolg van mijn behandeling verteld wordt dan ben ik daar samen met de betrokkene in kwestie erg blij mee. Dit resultaat kwam mij gisteren ter ore en ik wil het even met de lezers delen zodat iedereen over een ‘vleugje effect’ van de Bars (de behandeling) kan lezen. Daar werd mij immers om gevraagd in de reacties op een eerdere blog.

Ik kwam Anita na lange tijd weer tegen. Een jaar geleden heeft ze een Bars-sessie bij mij ondergaan toen ik ‘Nederlandse ervaringen op de Bars’ aan het verzamelen was. Er kwam ter sprake dat ze, na die ene Bars-sessie zoveel gemakkelijker met haar veeleisende baan omgaat dan daarvoor. Ze is sindsdien een toegewijd ambassadrice voor de Bars gebleken en ik hoorde nu pas precies waarom.

Meteen na de sessie in maart 2012 had ze al het idee dat ze met veel meer rust en gemak haar werk deed en dus meer tijd en aandacht voor haar collega’s en de kinderen op haar school had. Ze was enorm blij met deze verandering en vandaag vertelde ze me nog mooier resultaat wat pas later opdook..

Als klein meisje had ze een keer een naaktslak opgegeten waarna haar moeder totaal in paniek was geraakt. Deze gebeurtenis heeft al jaren tot gevolg dat Anita een afkeer had ontwikkeld van alles wat al een beetje op slakken leek zoals onder andere schaal- en schelpdieren. Het was al die tijd niet echt een probleem want, alles behorende in die categorie, at ze gewoon niet. Er naar kijken als iemand ze wel at was al een probleem.

Op een avond, ongeveer een maand na de Bars-sessie, was ze samen met haar partner bij vrienden uitgenodigd om te komen dineren. Op het menu bleken gamba’s te staan. En Anita begon, zonder dat ze daar erg in had, lekker te pellen en te eten. Haar partner heeft het even met verbazing aangekeken en pas toen hij opmerkte dat hij had verwacht dat Anita om iets anders eetbaars zou vragen realiseerde ze zich dat ze, gevoelsmatig, van het slakkentrauma niets meer kon vinden.

Het hele gebeuren met de slak is een herinnering geworden in plaats van een heersende overtuiging. Waar loop jij mee rond en laat je je door belemmeren iedere dag?

8 gedachten over ““Één keer van de Bars geproefd en haar leven is veranderd.”

 1. Hahaha, zit ik net de reacties te lezen op de je blog en zie er nog één uit Spanje! Toeval bestaat niet! Mijn moeder komt binnenkort weer en dan gaan we ook samen aan de gang met Bars. Hoe wordt het nog beter dan dat!
  Kom maar op met die tips Renée, hardstikke fijn!
  Dikke kus

 2. Ha die Renee, wat heerlijk en bijzonder te lezen wat de bars allemaal teweeg kan brengen bij mensen. Wordt er altijd weer heel blij van. Vanochtend gehoord van een voormalig klant dat haar partner die ook een bars sessie bij mij heeft gedaan na 1 1/2 jaar geen werk weer een opdracht als consultant heeft gekregen. Zo gaaf, we hebben tijdens die specifieke sessie ook met clearings gewerkt aan zijn beperkende overtuigingen mbt werk en na 1 sessie is dit dus het resultaat! Hoe kan het nog mooier dan dit? Ik sta toch iedere keer weer versteld van de kracht en mogelijkheden van de bars. Leuk je inspirerende blog te lezen. groeten, Clarissa

 3. Dat is heel mooi , zou willen dat dit mij over kwam.

  ik ben 1,5 jr bij Aad vandaan geweest maar in april vorig jaar terug gegaan omdat ik toch van hem houd. Sindsdien ik ben zo opvliegerig en kort voor de wagen tegen hem en dat maak mij niet gelukkiger. Vind mijzelf net een kenau en vergeet hierdoor vaak te genieten van de dingen die ik wel heb.
  Vindt het moeilijk om mijn hoofd leeg te maken. Schuif het maar op de leeftijd en overgang. Bijna 58 jr.

  Liefs Janny
  Mazarron- Spain

  1. Hoi Janny.
   Tja, je zit een beetje te ver weg om even de Bars te komen doen… Ik kan je wel in contact brengen met iemand in Torrmolinos om je Bars te laren runnen. Als je daar prijs op stelt dan kan je reageren op de e-mail die ik je stuur met de 100 tips om te ontspannen. Komt er nu aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s