Hoe wordt het mooier dan dit?

Op zo’n dag dat ik meteen ‘smorgens de tube tandpasta al leegkneep zonder dat het de bedoeling was dan baalde ik. Wanneer ik het pak melk omgooide en meteen kon dweilen dan mopperde ik. Op zo’n dag dat er werkelijk van alles fout bleef gaan bedacht ik me meestal dat het wellicht het slimste was als ik veilig mijn bed weer in dook.

Op zo’n dag denk ik nog steeds “waarom?” maar tegenwoordig lach ik erbij en blijf gewoon deelnemer aan het dagelijks leven want een duik terug in bed schiet echt niet op.

Zo’n dag kan echt volledig uit de hand lopen maar dat hoeft niet meer als jij daarvoor kiest. Als je de energie kan omdraaien dan ziet de rest van de dag er leuker uit. Hoe doe je dat dan?  Bedenk de eerstvolgende keer als zo’n dag ‘op hol’ dreigt te slaan dat je het kan veranderen. Stop met mopperen, stop met het trekken van conclusies dat het weer zo’n dag is en stel een vraag.

Bijvoorbeeld: “Hoe wordt het beter dan dit?” of “ wat is er nog meer mogelijk?.” Je zal zien dat het goed voor je uitpakt als je de energie ‘open’ houdt door het stellen van een vraag. Blijf uit oordelen en conclusies, een conclusie sluit je af van het waarnemen van andere (leukere?) mogelijkheden.

Ik denk dat iedereen wel iets in dit verhaal herkent. Als je gaat spelen met wat ik je hierboven voorstel kan je zomaar een andere uitkomst krijgen dan je normaal met zo’n dag hebt ervaren. Je dag kan zomaar veel leuker worden. Sterker nog je kan het verwachten. Je kiest voor de creatie van je eigen leven in plaats van het zijn van een speelbal van het leven.

Hoe wordt het nog mooier dan dit? Kies jij ervoor om de creator te zijn van jouw leven?

Wil je mijn artikelen delen met vrienden of kennissen. Voel je vrij. Sterker nog, graag!

7 gedachten over “Hoe wordt het mooier dan dit?

  1. Renée, zo is het maar net. En dat begint al als je de rommel van de uitgeknepen tandpasta en de gemorste melk zorgvuldig en met aandacht opruimt, Daarmee zorg je als vanzelf dat je ook de volgende taken zorgvuldig en met aandacht oppakt. En dat heeft weer tot gevolg dat die taken wel goed gaan. Als je liever wat creatiever bent, boetseer een poppetje van de tandpasta en roep de poes dat er melk voor hem/haar is. Dat geeft ook energie. In ieder geval vindt de poes dat een goed idee.

    1. Dit is ook een mooi voorbeeld van het omdraaien van de energie. Dankjewel Alex, het lijkt erop dat je bekend bent met Mindfullness. Dat poppetje van tandpasta…ga ik toch eens maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s