Sodan!

Eindelijk kan ik ‘Sodan’ schrijven.

Hoe kom ik toch aan dat woord? Als ik even graaf in de herinneringenladekast in mijn bovenkamer  kom ik tot de conclusie dat ik het heb gepikt van mijn dochter en met bruut plezier gebruik in mijn dagelijks leven. Dus zet ik het gewoon bovenaan mijn eerste blogpost. Sodan!

Een businessclass heeft een aantal roeiboten losgemaakt en die verrekte boten zijn nu op drift. Als ik nu al die boten niet ga beroeien dan zinken ze en dat vind ik zonde. Tijdens het weekend van de BB werd ons ingestampt dat we ons moeten focussen.  Maar als ik dan een succesvolle dame op het podium hoor vertellen dat ze  hetzelfde van hetzelfde doet de ganse dag dan ga ik al bijna, een beetje veel, hartstikke dood.  Als ware Humanoid word ik daar niet blij van. Dus ik heb een probleem want deze realiteit schijnt zo te werken. Hoe wordt het beter dan dit?

Ik gedij het beste als ik meerdere boten tegelijk beroei. Minimaal 10 en het liefst een boel meer.  Wat moet ik dan met die Focus-focus-focus anders geen succes!  Als ik dat mijn waarheid maak dan moet ik wel maar ik kies anders.

Ik kies het om meerdere boten te beroeien én succesvol te zijn want mijn visie creëert mijn realiteit.

Sodan!

4 gedachten over “Sodan!

 1. Ik wil ook graag meerdere boten tegelijk ´beroeien´maar soms vraag ik mezelf weleens af of het niet makkelijker zou zijn er een paar te laten zinken waardoor ik me meer kan focussen op die paar die in de goede koers varen. Maar tegelijkertijd vraag ik mezelf af…blijft het dan nog wel leuk? Spannend? Of krijg je misschien juist daardoor een gevoel van ´tevredenheid´? Voldoening? Succes?
  Dilemma of uitdaging?

  1. Als je te veel boten (voor jou) drijvend en varend wilt houden dan is het wellicht een goed plan om er aan paar te laten zinken. Wie of wat heeft besloten dat jij ze moet beroeien? En wellicht is het leven voor jou veel leuker en uitdagender als je ervoor kiest ze allemaal tegelijk te beroeien. Ik functioneer ‘lekkerder’ als ik er minstens10 beroei. Dat geldt voor mij. Wat geldt voor jou? Hoe kan het nog leuker worden?

  1. Mijn boten varen…. geen idee waarheen 😉
   Wat zou het vergen om alle boten de juiste richting in te beroeien?

   Ik ga vast nog meer van je pikken.

   TNX Sweety

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s